piątek, 4 marca 2016

Aromatycznie i pysznie w weekend, czyli pieczemy ciasto bananowe!



Co zrobić z przejrzałymi bananami?
Co upiec na weekend, co by w boczki nie poszło?
Jeśli kogoś z Was męczą takie pytania w to chłodne piątkowe popołudnie, podpowiadamy:
UPIECZCIE CIASTO BANANOWE!
Banalnie proste, smaczne i tak aromatyczne, że nie można mu się oprzeć. Nam umiliło dzisiejsze drugie śniadanie:)
A przepis? Proszę bardzo:
-3 bardzo dojrzałe banany
-pół szklanki ksylitolu https://naturastore.pl/…/Ksylitol-Finski-Xylitol-Cukier…/235
-półtorej szklanki mąki pszennej
-pół szklanki oleju - dobrze widziany kokosowy https://naturastore.pl/…/Olej-Kokosowy-Nieoczyszczony-Ex…/49
-pół łyżeczki proszku do pieczenia
-dwa spore jajka
-wanilia - ja użyłam pół torebki cukru z prawdziwą wanilią.
-4 łyżeczki ekspresso (można pominąć)
Banany rozgniatamy widelcem na papkę. Łączymy mąkę, sodę, cukier, wanilię. Dodajemy mokre składniki,mieszamy, dodajemy banany. Nagrzewamy piekarnik do 170 st. Keksówkę ok. 26 cm natłuszczamy, wlewamy ciasto. Pieczemy 50-60 min do tzw suchego patyczka.

SMACZNEGO:)

5 komentarzy:

Dziękujemy za Twój komentarz! Każdy jest dla nas na wagę złota!!